Om Longhair

Craig Herrmann: Bas, vokal
Carsten ”Fræser” Jakobsen: Guitar, kor
Claus Barfoed: Keys, kor
Per Skallerup: Trommer

August 2014-15


August 2014-13Craig “Hermi” Herrmann er bandets udlænding. Craig har sunget og spillet bas siden teenageårene. Trods sit genetiske ophav (søn af to jazzmusikere) blev Craig tidligt fristet af rockmusik og spillede i forskellige bands i Australien såsom Kiss My Axe og Point Blanc.
Craig flyttede til Danmark i forrige århundrede og prøver stadig at blive assimileret. Han har spillet egne numre med Venus Envy, Stray Babies og Silver Exile, men på sine ældre dage er han gået over til at spille mere kendte sange med Mike Gator, Brown Sugar, Party Smoothies, The Dirty Dudes, Danske Hits og ikke mindst Professor Longhair.

August 2014-10Professor Longhairs kapelmester, Claus, har været rundt om stort set alle stilarter siden teenageårene. Selvom jazz og funk står hjertet nær, er det altoverskyggende idol dog Bruce Hornsby (som Claus spillede sammen med i 2004!). Tidligere har han spillet i bl.a. Red House, Factions, Paspartu, Life Time Warranty, Nick og dem og røvballebandet E47. I dag spiller han udover i Professor Longhair også i Soullicks og jazzbandet Carlssons A-train.

August 2014-11

Carsten ”Fræser” Jakobsen holder af al slags musik. Han kan få en fornuftig lyd ud af de fleste instrumenter. Guitaren er dog favorit nr. 1 og har været fast følgesvend siden Fræser var 4-5 år gammel. I de unge år stod funkmusik hjertet nær, men Fræser har altid haft en brændende glød for countrymusik som han dyrker i det skjulte. Han har flere gange været i Nashville, Tennessee og dyrket guitarstilen og planlægger yderligere ture til ”over there”. Fræser har spillet sammen med et hav af musikere, kendte som ukendte.

August 2014-9

Per nåede at spillede både triangel og marimba, før han som teenager fandt hen bag tønderne – og der er han blevet siden! Per har tidligere spillet med bl.a. Sporadic Applause, Uncle Bob, Danny Dromedar & Puklerne, Hoochie Qoochie Blues Band samt Elephant’s Foot. Når han ikke spiller med Professor Longhair, holder han gryderne i kog i soul-funk-orkestret SoulShop. Foruden nådesløst at nørde rytmer er Per også dedikeret webmaster på professorlonghair.dk.

Leave a Reply